| | | |

Кирил Петков: Борисов ще го осъдя на половин милион за лъжа. Не дойдоха в съда

Много ясно трябва да обясня как стигнахме дотук.

Когато правителството ни влезе в управлението, имаше един план, представен в Брюксел, който включваше затваряне на въглищните ни централи и строителство на газови централи. Представете си сега да бяхме строили газови централи.

“Стигнахме до компромис да няма затваряне на централи, а да има намаляване на емисиите.

Понеже в единия случай алтернативата беше да затворим или да намалим емисиите, видяхме възможността да се регулира сезонно – лятото да работят по-малко, а зимата да работят на 100%. Това ни даде гъвкавост”, обясни той.

Петков заяви, че се радва, че правителството му не е затворило въглищни централи. Той коментира и вариантите за правителство.

Няма начин да участваме в коалиция “Вежди Рашидов”, но ако мандатът отиде при БСП, ще ги уважим и ще отидем на разговори.

Това заяви Кирил Петков пред Нова телевизия.

С тях по социалната политика имаме голямо съгласие – разминаванията бяха по Изборния кодекс и помощта за Украйна, уточни бившият премиер.

Няма да откажем да говорим за политики с всеки един, обеща той.

ДБ говорят за техническо правителство – те показаха, че имат много приоритети с нас, когато гласуваха нашата декларация.

Ако те следват нашия модел, който бе единственият възможен – да се предложа политики, приоритети, и който както иска да гласува за правителството на малцинството – това е единственото възможно, заяви Петков.

Ако видим, че техните експерти няма да са скрити като в кабинета на ГЕРБ, когато уж всички бяха независими експерти, но разпознахме енергийния министър. …

Те биха излъчили правителство, което да няма скрити експерти, тогава ние бихме подкрепили кабинет с общи приоритети и стратегия, увери съпредседателят на “Промяната”.

Но ако условията на ГЕРБ изменят формулата и искат някакво участие, заявявам, че ние в коалиционно правителство с ангажимент на ГЕРБ няма да участваме.

Колкото мандати да се раздават, хората са едни и същи – всяко правителство трябва да получи подкрепа на ГЕРБ, ДПС или Възраждане. Няма да приемем никакви задкулисни договорки, обобщи Петков.

Според него мандатът ще отиде при БСП, защото президентът Радев няма да го даде на “войнолюбците”.

Попитан дали наистина правителството на ГЕРБ е извадило по 1000 лв.

Изчисленията на Добрев са безумни. Той вади числа от различни дати. Показваха графики във всяко едно студио и казах да отидем в съдебната зала.

И какво стана? Не само, че Борисов не дойде, но и Добрев го нямаше. Къде са всичките тези таблици”, попита Петков.

“Това левче е пиар стратегия, която няма никаква икономическа субстанция. Бензинът трябваше да падне с един лев. Ние се занимаваме с тия “борисовки”, за да отвлечем вниманието от това, че не формираха мнозинство.

Оказа се, че дефицитът ще бъде под 3 млрд. Ако искат да говорим реално по тези въпроси, аз дадох иск към Борисов за половин милион. Да говорим, когато има арбитър.

Те го говореха от сутрин до вечер, докато Комисията не каза, че не е задължително да затваряме централи. Почти сигурен съм, че в съдебния процес Борисов ще бъде осъден за лъжа”

Песента за Лена ме зарадва – тя е шамар за Слави от българското общество.

“Песента за Лена мен лично много ме зарадва. Това означава, че обществото работи. Най-големият шамар за Слави беше от българското общество.

Без да влизам в детайлите на песента, едното е продънена простотия, която пада на всякакви нива, а другото е песен, която няма нищо общо като маниер и пошлост. Слави явно е толкова озлобял, че с песента си все едно удари жена.

В песента на Христо Петров стилът е съвсем различен, изкуството е различно и двете неща са несравними”, заключи той.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts