| | | |

Радев посрещна австрийския канцлер Карл Нехамер на летище “Пловдив”, води го на границата с Турция

Федералният канцлер на Република Австрия Карл Нехамер пристигна на летище “Пловдив”. Той бе посрещнат от президента Румен Радев, по чиято покана е у нас.

снимка БТА

Делегациите ще заминат с военни хеликоптери на посещение в Регионалната дирекция „Гранична полиция“ – Елхово. Там ще се запознаят с предприетите мерки за охрана на външната граница на ЕС с Турция, предаде БТА.

снимка БТА

В делегацията, водена от Карл Нехамер, е Герхард Карнер – федерален министър на вътрешните работи на Австрия.

В българската делегация са служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, служебният министър на отбраната Димитър Стоянов и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов.

На територията на Регионална дирекция “Гранична полиция” в Елхово е разположен Регионалният координационен център, част от Интегрираната система за наблюдение на българо-турската граница.

Обезпечаването на охраната на българската граница и противодействието на миграционния натиск, както и прилагането на европейското право по отношение на Шенген, ще бъдат във фокуса на визитата.

Изявления на президента и федералния канцлер за медиите се очакват в 13.30 часа, когато ще се проведе брифинг.

БТА припомня, че в началото на декември м.г. Австрия се противопостави на приемането на България и Румъния в Шенгенското пространство.

В рамките на посещението на австрийския канцлер е предвидена среща с министър-председателя Гълъб Донев.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка БТА
снимка БТА

Similar Posts