| | | | |

Вече открито може да се говори за организирана престъпна група от Прокопиев и включваща служители на посолството, в това число лично посланика Херо Мустафа

Едната гледна точка е, че списъкът с обявените по Магнитски е основното събитие.

Другата е, че Радев започва голям проект в енергетиката.

Херо Мустафа добавя още един партньор, а Прокопиев своите “желания” в сектора.

Избухва скандалът Gemcorp, държавата спира огромната далавера, Прокопиев поръчва на Херо Мустафа да отстрани неудобните и така наказват тези, които им спряха далаверата.

Затова е чистката в енергетиката.

Затова Асен Василев каза индиректно “попитайте американците”, имайки предвид посланика.

И се оказа вярно, че нея трябва да попитаме, и има включен допълнителен партньор в консорциума…. след натиск от Херо Мустафа. Много, много важен детайл.

Затова е гарантирано от посолството на Сашо Кеша, че няма да бъде съдебно преследван, за да включи “новият учасник” в далаверата Gencorp и той наглее по телевизиите. А Гешев го обвини…

Така че съществува тезата за организирана престъпна група от Прокопиев и действащият тогава американски посланик Херо Мустава, с цел лично облагодетелстване и използване на американските институции за набавяне на лична облага.

Друго логично обяснение защо има толкова много хора от България в списъка няма. Отмъщение за неосъществена огромна далавера.

Според мен, вече открито може да се говори за организирана престъпна група от Прокопиев и включваща служители на посолството, в това число лично посланика Херо Мустафа.

Сега казусът отива в американските служби, защото тази теза трябва да се провери.

Защото звучи много логично и трябва да се разгледа внимателно симбиозата Прокопиев-Херо Мустафа, донесла ли е някаква финансова облага за двамата.

Според мен има такива доказателства и вече са в САЩ. Честито.

П.С. За огромен проект за съхранение на енергия съм слушал лично от Прокопиев, на обяд през 2009 година. Не някой да ми е разказвал, лично съм я слушал лекцията за батериите.

И докато някой не даде други данни от по-ранна дата, за мен това остава “подписана” от Прокопиев далавера.

от фейсбук профила на Борис Марков

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts