| | | |

Еконтий Събев налива пари на Лорер за победа срещу ГЕРБ-СДС във Варна, Стефан Янев им готви горчива изненада

Даниел Лорер, който потвърди, че ще бъде водач на кандидат-депутатската листа на коалицията “Продължаваме промяната”-“Демократична България” във Варна, събира отбор за парламентарните избори.

Лорер отново ще бъде подкрепен от шефа на “Еконт” Николай Събев, който даде на предизборния щаб на ПП във Варна 200 000 лева за парламентарните избори през ноември 2021г., пише bgsniper.com.

Израелска фирма с офис в морската столица ще отговаря за пиара на ПП&ДБ в предизборната кампания. Като водач на листата Даниел Лорер осигурява финансовия ресурс.

Активистите на “Демократична България”, най-вече на ДСБ, ще организират изборджийската мрежа на коалицията, заявиха източници от предизборни щабове.

Според тях за разлика от София в коалицията на ПП&ДБ няма скандали за подреждането на кандидат-депутатската листа във Варна.

Даниел Лорер е разпределил паритетно избираемите позиции в листата между ПП и ДБ и е поставил задача за победа срещу ГЕРБ-СДС в морската столица.

Аритметическият паритет между ПП&ДБ и ГЕРБ-СДС е факт – пет на пет мандати от миналите парламентарни избори, но той може да бъде нарушен, ако на избираема позиция в листата на ГЕРБ-СДС бъде позициониран кандидат-депутат от СДС със силен партиен и мажоритарен вот.

ГЕРБ-СДС може да получи бонус и от още един фактор – “Български възход” на ген. Стефан Янев разполага с изборджийски потенциал да отнеме корпоративен вот от ПП&ДБ.

Генерал Янев проведе срещи с лидери на големия бизнес във Варна в офиса на знаковия бизнесмен Велико Желев по време на предизборната кампания за миналите парламентарни избори.

Стефан Янев се е срещнал в София с корпоративни фактори и е получил уверението им за подкрепа и в предстоящата предизборна кампания.

Корпоративните фактори организират общ фронт срещу ПП&ДБ на срещи с шефове на предизборни щабове, заявиха източниците.

Според източници от предизборни щабове на тези парламентарни избори “Български възход” ще получи още по-мощна подкрепа от влиятелна икономическа група в морската столица.

Водач на кандидат-депутатската листа на “Български възход” отново ще бъде Александър Николов, който като бивш активист на СДС-Варна разполага и с десен вот.

Ако ГЕРБ-СДС и “Български възход” направят “партия” в предизборната кампания, ПП&ДБ ще загуби парламентарнтите избори във Варна.

Основен фактор срещу ПП&ДБ обаче е корпоративният отбор, организиран от лидерите на големия бизнес в морската столица.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts