| | | |

БОГОХУЛСТВО: Снимка на Исус, заобиколен от гей апостоли цъфна в Европейския парламент

Исус, заобиколен от гей мъже в кожени дрехи – такава снимка се появи на изложба в Европейския парламент в Брюксел и предизвика гняв сред десните политици от Италия и Полша.

Те определиха изображението като “богохулство”.

“Снимката представя Исус, заобиколен от апостоли, облечени като садо-мазо роби”, казва Мария Вероника Роси, евродепутат от крайнодясната италианска партия “Лига”, пред The Times

. Групата на левицата, която се състои от комунистически и крайнолеви политици от цяла Европа, показа творбата като част от изложба с противоречиви изображения на Елизабет Олсън, шведска художничка.

Друго противоречиво изображение показва войник, който рита малка лодка, превозваща мигранти обратно в морето.

Крайнолевият евродепутат, домакин на изложбата, казва, че реакциите показват точно защо подобни картини трябва да бъдат изложени.

“Това потвърждава десните националистически и консервативни възгледи, когато става въпрос за християнството и ЛГБТИ хората”, заяви Малин Бьорк, евродепутат от Шведската лява партия. “Ще се застъпим за нашите ЛГБТИ братя и сестри.”

ЛГБТИ културните битки са често срещани в Европейския парламент, където 705 членове се събират от всеки ъгъл на 27-те държави-членки на ЕС и от целия политически спектър.

Правилата на Европейския парламент гласят:

“Културните събития и изложби по никакъв начин не трябва да уронват достойнството на парламента… да са обидни или да имат възпалителен характер… или има вероятност да предизвика смущения в определените изложбени зони.”

Само хора, които работят за парламента или имат специална акредитация, имат достъп до сградата, така че изложбата не е отворена за обществеността.

Тя ще продължи до 5 май в страничен коридор на сградата на Европейския парламент.

Източник: Днес.бг

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Таймс

Similar Posts