| | | |

ИЗВЪНРЕДНО! Правителство, ама друг път: БСП прекрати преговорите с ГЕРБ за първия мандат ВИДЕО

Прекратяваме разговорите с ГЕРБ за първи мандат. Нито за участие, нито за подкрепа.

Това заяви лидерът на партията Корнелия Нинова след заседание на Изпълнителното бюро на партията.

Цял месец и половина ги чакаме – сутрин едно, вечер – друго. Днес не разбрахме – какво правителство, с какви задачи

Очаквахме среща между всички, извеждане на национални и напартийни задачи за експертно правителство.

Беше ни обещано за бюджета, където искаме дефицит около 4,5%, но забелязахме след срещата с ИТН е направена заявка, че дефицит под 3% е възможен.

Борисов действа на принципа, че който каквото иска – му го дава. Така не може да се прави правителство и не може да се управлява държава.

На нашето искане да не се изнасят оръжия за Украйна ни беше обяснено. Абсолютно задкулисие – вие ни дайте гласове да мине правителството, след това си оставайте различни.

Ние резервен пръст на бутоните няма да бъдем, защото сме БСП – партия с идеология, категорична бе Нинова.

Попитахме ги имат ли намерение да променят конституцията, за да я прегазят заради Истанбулската конвенция. Габриел ни отговори, че някои са я подкрепили – още един опит за завоалиране и измама.

Направихме достатъчно в желанието си да дадем на България стабилност, да дадем бюджет, който да гарантира развитие на икономиката и спокойствие на хората.

Днес не получихме никаква ясна представа какво правителство и с какви задачи. Очаквахме от днешната среща да има такава.

За да зададем въпрос на партията, трябваше днес да ни се заяви – тези 5 неща ще направим. А какво да питаме сега – съгласни ли сте да се приеме Истанбулската конвенция, да се изнася оръжие за Украйна

Очаквайте подробности!

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts