| | | |

Илхан Кючюк притеснен: Българският стол ще е празен. Кой мислите, че ще защитава нашите интереси?

Няма как да бъде разрешена нито една криза, ако не бъде решена политическата криза. Големите цели като Шенген и еврозоната не могат да бъдат постигнати без разрешаване на тази криза.

Това каза пред bTV евродепутатът от ДПС Илхан Кючюк.

ДПС подкрепя институционалния ред – че властите трябва да си съдействат, но в Конституцията ясно е казано каква е ролята на политиците и докъде могат да стигнат те, заяви Кючюк.

Обвиняваха ни, че защитаваме Гешев, сега ни обвиняват, че не го защитаваме. Ако трябва да се направи сериозна, дълбока съдебна реформа, ДПС е на разположение. Бяхме на срещи с двама еврокомисари и те казаха, че това отговаря на критиките на Европейския съюз спрямо България, посочи евродепутатът.

Отвън изглеждаме объркано, защото нямаме ясни позиции и не можем да подредим собствения си двор, като не можем да съставим правителство. А в същото време Европейският съюз е във важен момент, коментира Илхан Кючюк.

Според него във външнополитически план може да бъде направено много повече, включително и за отношенията на България с Република Северна Македония.

Относно приетата оставка на Мария Габриел като еврокомисар той посочи, че трябва да започне нова процедура за избор на комисар от България.

Притеснителен е периодът, в който България няма да има еврокомисар. Някой трябва да седи на масата. В тази сложна обстановка, в която нямаме редовно правителство, а служебно с ограничени правомощия – сега имаме овакантено място в Европейската комисия.

Кой мислите, че ще защитава нашите интереси – Германия, Франция, Румъния? Кой ще стои на нашето място? Българският стол ще е празен“, подчерта Кючюк.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts