| | | |

Мирослав Иванов: Ще се почувстваме излъгани, ако ГЕРБ не спазят ангажиментите си

Предсрочното освобождаване на Иван Гешев беше само част от съдебната реформа. Тя ще продължи, когато хора като Гешев, който няма качества за високия пост, спрат да се случват.

Това заяви в ефира на БТВ зам. председателят на парламентарната група на ПП – ДБ Мирослав Иванов.

„Предсрочното прекратяване на правомощията на главния прокурор Иван Гешев е част от съдебната реформа.

Ние последователно през всичките години на мандата му сме заявявали, че той не притежава необходимите професионални и нравствени качества, за да заема този пост“, обясни Иванов.

Бившият парламентарен шеф поясни, че ПП-ДБ ще се почувстват излъгани, ако колегите им от ГЕРБ не спазят ангажиментите си в управленската и законодателна програма. „Там ясно седят ангажименти за съдебна реформа“, посочи той.

Това, че Борислав Сарафов бе избран за изпълняващ функцията на главен прокурор, е имитация на промяна – той е другата страна на монетата Иван Гешев. Имаме опасения, че зад този избор стоят господин Борисов и господин Пеевски“.

По думите му съдебната власт е имунната система на обществото и ако тя не бъде освободена, ще има подобни случаи като с избирането на Сарафов и Гешев.

“Ние не сме партньори с г-н Делян Пеевски, съдебна реформа ще се направи с мнозинство, демокрацията изисква да се говори с хора, с които не ти е особено приятно.”

Той подчерта, че ако се постигне крайната цел – съдебна реформа, тогава това политическо влияние и политическите зависимости ще бъдат сведени до минимум.

Крайната цел на съдебната реформа е все пак да няма главен прокурор, отбеляза Мирослав Иванов.

Той смята, че Гешев имало какво да каже пред депутатите в Народното събрание, макар и при закрито заседание, но нямало да го направи.

Мирослав Иванов определи като цинизъм вчерашното 5-минутно изявление на досегашния главен прокурор и заканите му да влезе в политиката.

Откровен цинизъм е да говориш за Левски и че ще се бориш с престъпността, след като 4 години си имал такава възможност, каза Иванов по повод вчерашното обръщение на Гешев

Иванов не коментира ясно местните избори – “Работи се, когато има яснота, ще обявим публично”, каза депутатът.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts