| | | |

Йотова сее интриги: Правителството се опитва да скрие нещо от българите, огънят по Радев отклонява вниманието

Вчерашният ден е доказателство, че критиките към президента целят да отнемат вниманието на българската общественост от това какво точно е поело българското правителство като ангажимент към президента Володимир Зеленски.

Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова пред журналисти, предаде Новини.бг.

„Различното мнение на премиера и военния министър показват желание да се скрие нещо от българската общественост.

Единият говори как ще дадем всичко на Украйна, освен самолетите, другият – че ще дадем това, което можем”, допълни тя.

„Вчера цял ден министър-председателят трябваше да тълкува думите на своя министър, тоест има нещо скрито”, категорична е Йотова.

„Ще припомня, през май месец президентът Зеленски беше на подобно обиколка в Западна Европа. Там бяха поставени конкретно неговите искания, и получи конкретни отговори. От нас не получи конкретен отговор, това ме притеснява”, каза още тя.

Запитана какъв е анализът ѝ за визитата на Зеленски и за третия пакет помощ, която България ще изпрати на Украйна, Йотова обясни:

“Този прочит предстои, нека изчакаме как ще се развият нещата в следващите дни и ангажиментите, които България ще поеме във Вилнюс.

Дано да бъдат така добри от страна на изпълнителната власт и министър-председателя да бъдат искрени с българското общество, с нас като българи, и да кажат какви са тези ангажименти.”

“Нали не очаквате от мен да тълкувам думите на президента. Той каза позицията си, която е изразявал многократно на различни международни нива, и на формата Б-9, включително и на Срещата на върха в Брюксел, както и пред украинската делегация?”, допълни вицепрезидентът.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts