| | | |

Провал: Богдана и Стефан Димитров загубиха делото срещу двама, завлекли ги с над 500 хил. лв.

Делото на Богдана Карадочева и Стефан Димитров срещу хотелиерска двойка е прекратено поради изтекла давност, а звездната двойка загуби над 500 хил. лева.

Делото се води срещу Златка и Атанас Миткови.

Карадочева и Димитров твърдят, че Миткови са ги измамили с 300 000 долара.

През лятото на 1999 г. хотелиерът им предложил да се включат заедно с него в приватизацията на хотел „Зефир” в Слънчев бряг.

Те се познавали с него още от 1992 г., тъй като отсядали в един от хотелите му в Слънчев бряг и му имали доверие.

Артистичното семейство дало на Атанас Митков 300 000 долара, а той обещал, че след като придобие хотела, ще ги впише като равноправни съдружници в него.

На 23 септември 1999 г. Агенцията по приватизацията продава „Зефир“ на ЕТ „Атанас Милков“ за 500 000 долара. Той плаща първоначална вноска от 150 000 долара, а после изплаща цялата сума. Но така и не е вписал Богдана и Стефан Димитров като съсобственици.

През годините делото се движи по различни съдебни инстанции.

За последно е разгледано от СГС повторно след постановените от Софийския апелативен съд, че възобновяване процеса и отменя предходното въззивно решение на СГС,

с което е потвърдено решение на СРС, че Златка и Атанас Миткови са оправани по обвинението, че са поддържали у пострадалите 8-годишно заблуждение, че ще станат съсобственици на хотел „Зефир“ в „Слънчев бряг“

и така, преследвайки имотна облага, са им причинили вреда в особено големи размери – 514 720 лв.

Тричленният състав на ВКС приема касационната жалба за неоснователна.

Развитите в нея доводи не почиват на закона – разпоредбата от закона задължава въззивния съд при изтичане на срока на абсолютната погасителна давност за наказателно преследване да отмени първоинстанционната присъда и да прекрати наказателното производство, казват съдиите.

Според тях забавянето на производството се дължи не само поради здравословното състояние на един от подсъдимите, но и поради късното внасяне на обвинението за разглеждане в съдебно производство.

Давностният срок е изтекъл и към най-късната възможна дата – 31 декември 2022 г.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts