| | | |

Борисов побесня заради мутрите и посече Слави Трифонов: Не ми е…. ВИДЕО

Предложението да бъде отменена концесията на “Лукойл” върху пристанище “Росенец” е направено от ГЕРБ, ДПС и “Демократична България. Такива важни решения показват силата на една не коалиция да взима важни решения в полза на държавата.

Днес трябваше да внесем с подписите си тези решения”

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на Народното събрание (НС) във връзка с новината, която по-рано днес съпредседателят на “Продължаваме промяната” (ПП) Кирил Петков съобщи.

“Вчера имахме доста дълга среща с Петков, Василев, Иванов, Атанасов, Мария Габриел, колегите от ДПС Цонев и Пеевски по отношение на тези няколко решения.

Щом толкова са бързали, искам да кажа, че в нашите предложения на колегите от ДБ, ДПС и нас влизаха и транспортните тръби, и фигурата на особен управител, т.е., държавата да поеме целия контрол.

Яростна съпротива имаше от страна на ПП. Не знам защо и сега чувам по телевизията как Петков ме призовава да го подкрепя за нещо, за което вчера сме спорили колко по-голям да му е мащабът.

Млади са, учат се. Ще се научат на не коалиционна политика. Ще подпишем споразумение, както Христо Иванов иска, за този механизъм и как ще се обявяват тези решения.

Когато има успех, има много бащи, както в случая се оказа, но може и да не е успешно. Хубаво е след подобни решения да се излиза съвместно или с прессъобщения.

Той обясни, че няма против Кирил Петков да го съобщи, но „да разкаже всичко, което сме говорили вчера, за да представи съображенията на партиите за дерогацията, продължаваме ли да ползваме руския петрол, на какви цени, къде влиза, в какви количества, борбата с контрабандата.

Можеше да стане много красиво, ако го бяхме обявили съвместно.“

„Вчера за още един зам.-министър в енергетиката дадохме подкрепа. Досега избягвахме квотния принцип и търсим съгласие по места.

Вярно е, ние отстъпваме навсякъде към този момент, за да имат те областни управители. Малко е притеснително, че си слагат областните ръководители на структурите в областната управа, но какво да ви кажа – учим се на тази нова формула „некоалиция“, обясни още той.

Той коментира и темата, която Слави Трифонов повдигна, а именно тази за личната му охрана и пазенето на къщата на бившия премиер.

“Ако нещо ме притеснява е кой ми наблюдава къщата и с каква цел? Кой му е казал на него и защо моята къща продължава да е под такова наблюдение на мутрите. Не ми е никакъв колега”, каза Борисов.

Според него Вили Лилков е добър експерт и в десницата ще има проблем между родата на ДС и истински автентичното дясно.

На въпроса кога ГЕРБ ще излъчи кандидат за кмет, Борисов отговори: “Казах септември”.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts