| | | |

Първи СНИМКИ на Чавдар, разстрелял 18-г. момиче и млад мъж

34-годишният Чавдар е арестуваният за двойното убийство край софийското село Лозен. Той е задържан снощи на пътя между Карнобат и Айтос, пише Флагман.бг, позовавайки се на свои източници.

Припомняме, че труп на 18-годишно момиче, обявено вчера за издирване, е намерен край селото, по-късно е открито тялото и на 27-годишен мъж край софийския квартал Горубляне. Вероятно се касае за любовен триъгълник.

Заради тежкото криминално престъпление полицията в цялата страна бе на крак. Малко след 18 ч. снощи полицаите от РУ-Айтос са спрели лекия автомобил Хюндай, шофиран от издирвания мъж.

Той е отведен в участъка в града, където по-късно са пристигнали и криминалисти от ОДМВР-Бургас, които са поели случая, разкриха още запознати.

Престъпленията са извършени още на 3 август.

“ТВ МЕДИА” разпространи и кадрите на извършителя на убийствата. Според полицията водещият мотив за извършеното престъпление е любовен триъгълник.

По данни на СГП 34-годишният мъж, който е криминално проявен за подобно престъпление, убил през два часа момичето, на 18 г., и мъж на 32 г. Тялото на ученичката хвърлил край с. Лозен, а трупът на мъжа край Горубляне.

Досъдебното производство е образувано в случай на неотложност на 04.08.2023 г. от разследващ полицай при СДВР, съобщиха от държавното обвинение.

Разследването се провежда за убийство на повече от едно лице, извършено на 03.08.2023 г. в землището на с. Лозен, Столична община – престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 4 във връзка с чл. 115 от НК, за което се предвижда наказание лишаване от свобода за срок от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

До настоящия момент са извършени оглед на местопроизшествие, претърсване и изземване, освидетелстване на лице, разпитани са свидетели.

Иззето е огнестрелно оръжие, за което се предполага, че с него са извършени убийствата.

На базата на събраните доказателства и проведените оперативни мероприятия от СДВР и ГДНП е задържано лице от мъжки пол, за което се предполага, че е извършител на престъплението.

Разследващи полицаи от СДВР продължават да извършват неотложни действия по разследването под ръководството на прокурор от Софийска градска прокуратура (СГП), за да се обезпечат и съберат важни доказателства.

Предстои доклад на материалите по разследването на дежурен прокурор при СГП за преценка за привличане в качеството на обвиняем и постановяване на мярка за процесуална принуда – задържане до 72 часа.

На 06.08.2023 г. в сградата на Съдебната палата в град София, бул. „Витоша“ № 2, ще бъде даден брифинг, на който ще бъде предоставена повече информация по случая.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Флагман
снимка Флагман
снимка Флагман

Similar Posts