| | | |

ШОК! Два военни хеликоптера в Русия превозват генералска котка ВИДЕО

Руски висш офицер ангажира два военни хеликоптера, за да превозят любимата му породиста котка от точка А до точка Б в Русия.

Ако ви звучи като начало на анекдот, е съвсем разбираемо, но в действителност става дума за реална история от ежедневието на руските въоръжени сили, за която свидетелства руският пилот Максим Кузминов.

Както по-рано писахме, през август той се предаде заедно с хеликоптера си Ми-8 на украинските военни след подготвяна в продължение на половин година секретна операция, пише Актуално

В момента Кузминов живее в Украйна и след като разкри важни данни за руската авиация пред украинското разузнаване, той даде пространно интервю и за блогъра Володимир Золкин.

На въпрос на Золкин дали му е известно за случаи на “нелогично, нерационално използване” на летците и на авиационната техника в Русия от страна на командването, Кузминов отговаря следното:

“Да, пълно е с такива случаи. Вече разказах за един подобен – нашият командващ искаше да му се транспортира котката. Той имаше някаква породиста котка.

И нареди на екипажите на два хеликоптера – Ми-8 и Ми-24 да превозят неговото разкошно животно от Ростов на Дон до град Ейск в Краснодарския край. И докато Ми-8 летеше, Ми-24 го съпровождаше и го прикриваше.”

На стъписания въпрос на блогъра “А защо?”, руският пилот отговаря “Ами за да не се разбие вертолетът. Би било жалко за котката.”

Така с тази извънредно отговорна и изключително важна задача по отношение на домашния любимец на офицера са били натоварени общо 6 души екипаж – по трима във всеки от двата вертолета.

Всичките ресурси – гориво, оборудване, летателни часове за екипажа – всичко това е било посветено на любимата котка на руския командващ, свидетелства Максим Кузминов.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts