| | | |

Бойко Борисов и Делян Добрев единодушно: Асен Василев е най-слабият финансов министър ВИДЕО

С амбицията ГЕРБ да продължи да управлява в Пловдив тръгва партията в града. Подкрепа за кандидата за кмет Костадин Димитров дойде да заяви и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Пред стотици членове и симпатизанти на партията освен Димитров бяха представени и шестте кандидати за районни кметове, както и листата за общински съветници.

В залата са и Делян Добрев и Менда Стоянова.

Време е да решим проблемите с финансовата криза в общината, ясно и точно да определим приходната и разходната част. Разширяване на Пловдив, свързване на кварталите Южен и Тракия, продължението на бул. “Северен” ще се случи, обеща кандидатът за кмет Костадин Димитров

Той иска разширяване и на културния календар, река Марица да бъде разчистена, хълмовете да спрат да са неглижирани. Пловдив – град на хората, пешеходните пространства са изключителна социална придобивка, настоя той.

Областният координатор на ГЕРБ Георги Мараджиев подчерта, че 8 години партията няма загуба в района и благодари за подкрепата. Той представи и кандидатите за кметове на останалите общини в областта.

“Благодаря на човека, заради когото всички сме тук. Благодаря на моя премиер – г-н Борисов. Той направи така, че ГЕРБ да е първа партия в България. Ние сме граждани за европейско развитие на България благодарение на г-н Борисов”, заяви Мараджиев.

Думата взе бившият министър на икономиката Делян Добрев:

“Специално идвам от София, за да кажа няколко думи. Казват, че всичко било наред в държавата, ама теглим външни дългове. Факт е, че сме с един от най-ниските външни дългове в Европа, но не благодарение на това правителство”, заяви той.

Той уточни, че има само две години по време на управлението на ГЕРБ са били с дефицит в бюджета.

” А на тези велики гении и финансисти от “Промяната”, знаете ли колко им е дефицитът – 4,6 млрд. лв., с 1 млрд. повече от дефицитът при ГЕРБ по време на Ковид кризата”, разкри Добрев.

“Това правителство защо го подкрепяме? Подкрепяме го, защото трябва да има правителство, като в същото време правим така в Народното събрание, че да не направи големи грешки. Надяваме се след ротацията това правителство да започне да работи по-добре.

4,6 млрд. лв. им е разрешният дефицит от Народното събрание, а 2,5 млрд. лв. са по-малко събраните приходи.

Следващата година бюджетът ще е още по-зле.

Всички виждате колко е гениален финансовият министър. Всички ще разберете, че това не е гениално, а е най-слабият финансов министър по времена 30-годишната демокрация”, продължи той.

“На думи казват едно, а на дела правят други. Вълк в овча кожа”, каза Добрев по повод новината, дошла от Асен Василев, че “Лукойл” напуска България.

“Този финансов министър, дето уж ще гони “Лукойл”, им пълни гушите.

Хвали се, че им сложил данък 60%. То и 100% да им сложи на нула лева, пак си е нула лева. Миналата година по енергийните помощи на правителството, “Лукойл” са получили 150 млн. лв. от държавата. Изказвам собствено мнение, но това са фактите”, завърши Добрев.

А Борисов вметна, че са поканили Добрев на рождения ден на жена му.

“Нали е вътрешна опозиция. Отивай си да си гледаш жената, ще развалиш нещата”, изпрати го шеговито Борисов.

“Като дойдохме 2014 г. , помните като фалира КТБ и говорехме за постна пица, затягахме коланите, ГЕРБ бе критикувана защо не вдига пенсии и заплати.

Една година стискахме колана. В една държава е като в едно семейство – да знаеш какво имаш в джоба”, добави Борисов като припомни, че само година по-късно държавата излязла на излишък

“Освен излишъците, които оставихме, оставихме и 1,350 млрд. лв. за “Хемус”. Оставихме и 1 млрд. за ВиК. Платихме напред и 2,2 млрд. лв. за първите самолети Ф-16. Всичко беше разплатено”, каза лидерът на ГЕРБ.

По думите му всяка година освен излишъка са заделяни и по 1 млрд. за санирането.

Той отправи и задочен въпрос към премиера акад. Николай Денков:

Защо продължаваме да сме разточителни.

“Ние поехме отговорност и затегнахме колана, бе трудно, но това се казва политическа отговорност, лидерство, отговорност на партията към държавата”, обясни бившият председател.

И уточни,че ГЕРБ са гласували за бюджета, “за да влезем в тези избори с бюджет”.

“Да бъдат така добри да седнат и да си направят консервативен бюджет. За догодина, за по-догодина и за по-по-догодина. Първата ще затягат коланите”, призова лидерът на ГЕРБ.

“Не знам дали е вярно, “Лукойл” месеци наред плащат нула данъци. Бензинът пак стигна 3 лв. Данъци не се плащат. Милиарди левове отидоха към Русия. И ние обичаме руснаците, но по си обичаме българите. 2017 г. имаме 25% дълг. И намалява до 20% през 2019 г.”, припомни той.

“Обръщам се към Кирил Петков, преди няколко дни беше в Пловдив, каза, че ако техен кмет спечели, ще финансират инфраструктурите проекти.

Логичен е въпросът защо последните 3 години, когато под различни форми бяха в управлението, не финансираха нито един.

Да обещае, ето и аз ще обещая, че в бюджета за Пловдив ще сложим парите за околовръстното и двата стадиона. Ако е честен, нека обещае. Следващото, което може да се направи, е опера за Пловдив”, увери Борисов.

“Готов съм да сключа сделка, какъвто и да е резултатът, но аз се надявам, че той ще е добър”, изтъкна председателят на ГЕРБ.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts