| | | |

Сирени прекъснаха срещата Блинкен-Нетаняху, двамата се укриха в бункер

Сирени за опасност от въздушни удари прекъснаха срещата в Тел Авив между министър-председателя на Израел Бенямин Нетаняху и държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен, предава британският телевизионен канал Sky News, цитиран от “Фокус”.

Медията съобщава, че двамата са били принудени да се укрият в бункер.

Говорител на Държавния департамент потвърди, че извънредната мярка е продължила пет минути, след което двамата са успели да подновят разговорите си.

Държавният секретар разговаря с Нетаняху и президента Ицхак Херцог за втори път от миналия четвъртък насам, съобщи в изявление Държавният департамент във Вашингтон, цитиран от ДПА и БТА.

След последната им среща Блинкен пътува до Катар, Саудитска Арабия, Обединените арабски емирства и Египет, където води разговори с палестинския президент Махмуд Абас, саудитския престолонаследник принц Мохамед бин Салман и египетския президент Абдел Фатах ас Сиси, както и с други официални представители.

На срещата с Нетаняху американският държавен секретар го е информирал за своите разговори в региона, като в същото време е получил и актуална информация за положението в Израел, се казва в изявлението на Държавния департамент на САЩ.

Блинкен е обсъдил с Нетаняху и Херцог защитата на цивилното население и опитите за освобождаване на заложниците, държани от “Хамас” в ивицата Газа.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Интернет

Similar Posts