| | | | |

Делян Добрев доказа: Киро и Асен са подарили 3 милиарда лева на Лукойл!

Като не знаеш какво да отговориш и/или си объркан и не знаеш какво се случва, и/или просто са ти дали такива опорки казваш, че Делян Добрев се занимава с черен ПР и няма никакви левчета надписани на горивото.

Специално за Кирил Петков (Асен Василев и Николай Денков много добре знаят за какво става въпрос) направих една изключително елементарна табличка, която публикувам тук и се надявам да я разбере.

Все пак уж е завършил Харвард. И все пак ще му я обясня с прости думи и заявявам готовност да му я разясня и лично.

От началото на войната в Украйна и санкциите към Русия, руският петрол започна да се търгува много по-евтино от останалия петрол. Руският петрол е сорт Urals и неговата цена по месеци е нанесена в третата колонка.

Във втората колонка е цената на петрол сорт Brent, който купуват останалите държави.

В четвъртата колонка е разликата в цената между брента и руския уралски нефт в американски долари за един барел.

За първия месец например е 19.81 на барел за месец март 2022 година. В петата колонка е средния обем барели за 2022 и 2023, които е купувал Лукойл.

И сега, Кириле внимавай!

Като умножим броя на барелите на месец (колона 5) по разликата в цената (колона 4), получаваме размера на свръхпечалбата на Лукойл благодарение на дерогацията (колона 6).

До тук разбираш ли? Тоест в колона 6 е свръхпечалбата, която твоят кабинет осигури на Лукойл още през 2022г.

От началото на войната (когато падна уралският нефт) до сега, Лукойл се е налапал с 1,6 МИЛИАРДА ДОЛАРА (в дъното на колона 6). По трънския курс, това са 3 МИЛИАРДА ЛЕВА.

Тези 3 милиарда лева сме ги платили всички водачи на МПС! Ако 2 милиона души шофираме в България, значи всеки един от нас (заради вас!) е надплатил по 1500 лева за бензин и дизел от началото на войната в Украйна.

Колко компенсации сме получили? Кръгла нула!

Защо? Защото вашите вече 2 кабинета са като майка за Лукойл и като мащеха за българския народ (избягвам примера с хранилката да не се засегне пак някой – много нежни и чувствителни излязохте).

Надявам се да си ме разбрал!

Няма нужда да се самонараняваш – достатъчно е само да подадеш оставка на този срамен кабинет.

P.S. За Венко Сабрутев няма да стане с таблица. За него специално ще трябва да направим анимационно филмче.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts