| | | |

Захариева попиля Асен Василев и каза защо ГЕРБ чувстват ДПС по-близки от ПП

ГЕРБ спечели повече от половината областни градове. Всички се обединиха срещу кметовете издигнати или подкрепени от партията.

Това каза в предаването „Събуди се” по НОВА народният представител от ГЕРБ Екатерина Захариева.

„Очевидно има друг тип задкулисна договорка, в Пазарджик всички се обединиха срещу кандидата, който ние подкрепяхме”, добави тя.

Захариева даде пример с Габрово, където на втори тур ПП – партия с претенции, че е евроатлантическа подкрепя кандидата на „Възраждане.

„ПП-ДБ не поискаха да направим коалиция, ние няколко пъти ги призовавахме да се подпише ясен механизъм за взимане на решения. Внасят се законопроекти, които са неподготвени добре.

90% от управленската програма не се изпълнява, което означава, че имаме сериозни проблеми. Трябва да има механизъм за взимане на решения. Научаваме неща от медиите, без да са съгласувани с нас”, подчерта Захариева.

Тя допълни, че още от сформирането на правителството на всички е било ясно, че в него не бива да участват ярки политически фигури. “

Всички се съгласиха с това. Изключение от това правило е единствено Асен Василев”, подчерта Захариева.

По нейни думи той категорично не трябва да бъде финансов министър.

Единствено Асен Василев беше залогът да има правителство. Това беше едва ли не пресечна точка. Това заяви Екатерина Захариева

“Не считаме, че Асен Василев е добър финансов министър. Той не трябва да е министър нито в това правителство, нито в ротацията”, посочи тя.

“Василев не изпълнява собствения си финансов план, който сам предложи преди няколко месеца. Той държи партията си като заложник. Това бе единственото условие на ПП, което не подлежеше на промяна”, каза още Захариева.

Според нея има сериозен проблем в две посоки по отношение на Бюджета.

„Приходите не са реалистични, което ще увеличи дефицита, който ще стане 5.5%. Заложените проекти за Северна България са нула”, добави народният представител.

По отношение на това дали ще искат свои министри при ротацията Захариева изтъкна: Искаме да спре политическата репресия на нашите хора от правителството на ПП и да се направи анализ на настоящите министри.

По повод отношенията между ГЕРБ и ДПС тя заяви:

“Ние с ДПС от година и половина повтаряме, че поисканата дерогация от Василев, който заплаши ЕС, че ще наложи вето на поредния пакет руски санкции, с претекста, че българските потребители ще останат без бензин и нафта.

Нищо подобно. Българските потребители плащат същите цени. Това е заобикаляне на санкциите. Не е вярно, че “Лукойл” не може да преработва друг петрол”, уточни тя.

“По отношение на евроатлантизма чувстваме ДПС по-близки от ПП.

ПП не могат да обяснят причината защо българските граждани, въпреки по-ниския руски петрол. А ДПС имат никак лоши идеи за промяна на Конституцията. Питайте ги дали искат министри, аз мога да говоря за ГЕРБ.”, каза още тя.

Тя допълни, че без подкрепата на ГЕРБ Васил Терзиев е нямало да бъде избран за кмет на столицата.

„Ние сме евроатлантическа партия”, каза още Екатерина Захариева.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts