| | | |

Терзиев го обърна на молби, призовава съветниците да си изберат шеф на СОС ВИДЕО

Днес съветниците се събраха, за да направят четвърти опит да си изберат председател.

Още в самото начало на заседанието кметът на София Васил Терзиев призова общинските съветници за мъдрост и да си изберат шеф до вторник.

“Ще ми се всеки да знае колко е важно максимално бързо да изберем председател на общинския съвет, тъй като много неща, които касаят града ни и имат много сериозно материално изражение, не могат да се случат без някакво решение на този проблем.

Това, което с екипа сме анализирали като краен срок да имаме общински съвет, който да заработи, е 12-и, за да можем да влезем в срок до края на годината да се приемат всички решения.

Това значи до изберем максимално бързо председател на СОС, да се направят разпределения по комисии, да има готови готови и всички да бъде придвижено, за да избегнем това да изгубим много пари, да не посрещнем някои плащания, да работим с план-сметка от миналата година, да имаме проблеми с рамката за транспорта”, каза Терзиев в началото на днешното заседание на Столичния общински съвет.

Днес съветниците се събраха, за да направят четвърти опит да си изберат председател.

Той призова съветниците да се абстрахират от партийните интереси и да решение до понеделник и избран председател във вторник.

Иван Таков от БСП обясни, че е изпратил две писма, с които иска да научи какво е финансовото състояние на Столичната община. За това левицата се бе разбрала с ПП-ДБ-СС.

Той припомни, че партиите в СОС вече проведоха серия срещи, които обаче не доведоха до нищо.

Най-належащи са парите за ВиК проектите, където трябва да се изплатят 77 млн. лева, за които Столичната община няма наличност и трябва или да бъдат заети, или да се пренасочат от друго перо, обясни Терзиев. Това обаче не може да стане без работещ съвет.

“Ако това нещо не се случи, губим 42 милиона и още 200 милиона, които са свързани с бъдещата програма, също няма как да кандидатстваме за тях, т.е щетата е 240 млн. лева плюс други малки неща за разкош”, обясни кметът.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts