| | | | |

Весела Лечева се чуди защо от Позитано са настроени срещу президента

Знам какви са настроенията на социалистите спрямо държавния глава – не отговарят на тези на ръководството на БСП и това им създава дискомфорт и огромно напрежение.

“Имаше доста обективни обстоятелства президентът да даде третия мандат на БСП. Румен Радев ясно определи позицията си по отношение на последната папка за съставяне на правителство”

Това коментира служебният министър на спорта Весела Лечева, която е член на националното ръководство на БСП, пред Би Ти Ви. Подчерта, че се среща със структурите по места и знае нагласата им.

Според нея странно звучат думите, че служебният кабинет не е изпълнил приоритетите, заложени в предизборната програма на БСП.

Весела Лечева недоумява още защо са толкова негативно настроени социалистите към държавния глава, при положение, че Румен Радев ясно определил позицията си на коя партия да даде последния мандат.

Тя не знае каква политика имат в областта на спорта и твърденията на социалистите не почиват на достоверни факти.

Дали служебното правителство се е справило – оценката трябвало да я дадат хората. Колкото по-бързо се направи правителство, толкова по-бързо ще изтече мандата на служебния кабинет, каза Лечева.

Съветът за младежта и спорта към НС на БСП не се е събирал нито веднъж, не знам каква политика имат в сферата, отвърна задочно Лечева на критиките на зам.-председателя на червената парламентарна група Георги Свиленски, че служебният кабинет не изпълнил приоритетите си, визирайки и социалистите в него.

На никакви обективни факти не почиват твърденията му, добави Лечева. А задоволството, което излъчва г-н Свиленски, не отговаря по никакъв начин на резултатите на БСП на изборите, заяви тя.

Моята работа е всеки ден, без значение колко дълъг ми е мандатът, да си върша работата както трябва – така министърката отговори на въпроса ще остане ли и в петия служебен кабинет на Румен Радев. Зависи от президента, допълни Лечева.

3 млн. лева са върнати по сметките на Министерството на младежта и спорта и държавните дружества, отчете се министърката.

Българският спорт винаги е в дефицит на средства, тези пари са глътка въздух за него, обясни тя.

Най-големият проблем у нас е свързан със спортната инфраструктура, държавата там наистина е длъжник, коментира Лечева.

Тръгна ефективен диалог с федерациите, заедно изработихме новите две програми – за олимпийска подготовка, която да включи повече състезатели с потенциал, и една свързана с кадровото осигуряване на българския спорт.

Неадекватното заплащане на треньорите сега ги гони в чужбина, даваме възможност с новата програма да ги запазим, обяви министърката.

На финалната права сме за създаване на съвместното дружество с футболния клуб за стадиона на ЦСКА, увери тя. Оценката за спортната вноска е готова – държавата ще участва с активи за 27-28 млн. лв., сега се чака спортното дружество да представи гаранции.

Стадион “Георги Аспарухов” пък е в плана за концесиите още от 2021 г. – да се даде възможност с публично-честно партньорство да се намери инвеститор, за да разполага “Левски” с едно модерно съоръжение.

Просто сега задвижихме тази процедура с моя заповед, обясни Весела Лечева.

Миналата седмица бе създадена съвместна комисия, в която участват и областната управа като собственик на терена, и министерството. Тя трябва да изработи правен, технически, финансов и пр. анализ, за да се подготви процедурата за даване на концесия.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts