| | | |

Ива Митева призна защо избяга от Слави и какво му заявила в лицето

Санкциите по закона „Магнитски“ няма как да се приложат в България.

Новият списък „Магнитски“ е знак, че все още нищо не се е направило. Все още само говорим, без да предприемем никакви действия. Затова ние сме тук, за да има действия.

Това заяви бившият председател на Народното събрание Ива Митева за новия политически проект „Заедно“ в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

“Тук трябваше по примера на прибалтийските републики да приемем решения в НС. Ние не законоприлагаме.

В 47-то НС направихме временна комисия, която нямаше нито едно заседание, в 48-то НС имаше постоянна комисия, но пак не се постигна нищо.

Когато няма мнозинство, за да се постигне конституционна реформа, това не означава, че вие не трябва да изложите какво мислите. Ако бяхме седнали и подписали някакъв законопроект, можеше поне да се дебатира по темата”, смята Митева.

„Никога не съм бил част от политически формации – 27 години се занимавам с частен бизнес и не съм имал никакви допирни точки с политиката. Аз съм част от тази коалиция в качеството си на експерт“, допълни и бизнесменът Юлиан Софрониев, който е член на коалиция „Заедно“.

Той подчерта, че медиите малко неправилно са интерпретирали неговото участие в новата политическа коалиция.

„Аз съм съпредседател и говорител, но няма да се кандидатирам, няма да ставам депутат. Като предприемач моите решения са базирани на анализи и данни“, поясни той.

По думите му бизнесът е докаран до командно дишане. Няма бизнес в България.

Юлиан Софрониев подкрепя „Заедно“ по няколко причини – младите хора вече не искат да са предприемачи, както и унищожаването на малкия и среден бизнес. Проектът е политически, но той бил по-скоро с експертна форма, поясни още бизнесменът

Подобни разследвания се случват навсякъде по света, каза той и даде пример със сина на президента на САЩ.

Ива Митева обясни защо е тръгнала по друг път, различен от този на ИТН.

„Аз също не разбрах защо развалихме коалицията. Аз направих всичко възможно третият мандат да се състои и разговарях със Слави Трифонов, когато той реши да направи своето изявление.

Аз не бях убедена, че това е правилното решение. Не аз взимах политическите решения – когато не си член на една формация, нямаш право да имаш претенции“, обясни тя.

Въпреки разпада в „Има такъв народ“, тя е участвала в изборите за 48-ото НС. Осъди отцепниците от „Има такъв народ“ и тяхното преминаване към „Продължаваме промяната“. Но посочи също така, че ѝ е време за ново начало в политиката.

Дадох всичко от себе си за партията, отборен играч съм, но искам всички да играят отборно, включително и лидерът.

Не намерих отговор защо не направихме правителство”, призна тя.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts