| | | |

Наблюдатели разкриха: Радев опитва да даде властта на “Възраждане”, работи да падне това правителство и да дойде правителство, което да следва руските интереси

Румен Радев опитва да формира мнение с изказването си, че Украйна настоява да води войната. Единият адресат е руското посолство, но вторият е българският избирател.

Този коментар направи преподавателят по журналистика Георги Лозанов по адрес на държавния глава, след като Радев обяви скандално, че Украйна настоява да води войната, а цената плаща цяла Европа.

Президентът бе видимо недоволен, че евроатлантическото мнозинство успя да направи правителство и иззе властта от ръцете на Радев, “Възраждане” и БСП, добави Лозанов пред Нова телевизия.

Според него държавния глава опитва да даде властта на “Възраждане”.

“Следвайки руската диря Радев опитва да вкара партиен субект в играта. Така опита с ПП, които обаче се разбунтуваха срещу него. И оттам започна големия обрат на противоречието в българската политика. Това е предизборно изказване”, заяви още Георги Лозанов.

“Нека го кажа по-ясно, Радев работи да падне това правителство и да дойде правителство, което да следва руските интереси като неговите служебни”, заяви още Лозанов.

“Той очевидно не успя да направи собствена партия и сега разчита на “Възраждане”, добави той.

Президентът Радев се заиграва политически, коментира и политологът Любомир Стефанов.

“Не зная дали сега ще реализира свой политически проект, още повече, че идват местни избори. Но той разиграва една стара политическа формула, че единоначалието изкушава българите”, добави той.

Поведението на Радев в момента, с което тества шансовете за “Възраждане” е проява на първородния грях на нашата конституция.

Ако държавен глава се избираше от Народното събрание, тази драма нямаше да съществува, каза още Любомир Стефанов.

Начинът, по който се държи обаче Радев е в пряк ущърб на България и интересите на България, категоричен бе политологът.

Не виждам нищо нередно в изказването на президента Румен Радев, че „Украйна настоява да води тази война”. Той е най-ценната руска инвестиция и я защитава.

Радев е номиниран за президент след разговори на Корнелия Нинова с ген. Решетников, дясната ръка на Путин. Това каза журналистът Петко Георгиев

Той припомни признанието на руския разузнавач генерал Леонид Решетников, че е координирал с Корнелия Нинова издигането на Радев за президент.

Относно твърдението, че след това изказване сме по близко до Беларус, Георгиев каза, че мястото на Беларус е в Европа, но не е така заради диктатура.

„Имаме колеги журналисти, които години наред са в затвора. Да не се сравняваме с Беларус“, каза той.

„Радев вече не е президент на всички българи. Очевидни има други замисъл в главата. През следващите 3 години мандат той може само да вреди на страната.

Можем ли ние като общество да изкараме 3 години с вредител начело на президентската институция?

И тук въпросът е дали да се върви към импийчмънт или да се върви към намаляване на правомощията му“, каза Георгиев.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts