| | | |

Ад във Франция: Протестиращи изпразват чуждестранни камиони и палят…

Нова серия от фермерски протести започна в Европа, този път – във Франция, където от няколко дни селскостопанските производители блокират основни пътни артерии, издигат барикади от сено и изхвърлят плодове и зеленчуци. Стигна се дори и до смъртен случай.

Около 55 000 души са протестирали вчера в цялата страна, днес се очаква също голяма акция, която ще блокира входовете към Париж – ще бъдат блокирани 7 основни магистрали, съобщи в “Здравей, България” кореспондентът на NOVA във Франция Петя Желева.

Местни медии информират, че протестиращите спират и изпразват чуждестранни камиони, в знак на протест срещу конкуренцията от други държави.

Няма официална информация сред изпразваните превозни средства да има български. Говори се, че това са били между 12 и 15 камиона от Испания и Мароко. Част от продукцията е била запалвана.

Специалисти сравняват недоволството с това на жълтите жилетки от 2018 г. и плашат много правителството. Днес се очаква опит на премиера Габриел Атал да успокои напрежението.

Протестиращите недоволстват от нелоялна конкуренция от други страни заради допълнителните стандарти във Франция, ниското заплащане, искат данъчни облекчения за дизеловото гориво.

Основно обаче преобладават коментари за недоволство срещу храните, които са внос от Украйна.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts