| | | |

Депутатите се спукаха от смях с речта на Кирил Петков, ядоса “Възраждане” и БСП НА ЖИВО

От името на коалиция ПП-ДБ искам отговорно да заявя от трибуната на НС, че е крайно време след толкова безуспешни опити българският парламент да заработи и да решаваме реалните проблеми на хората, не чрез изпразненото говорене и реторика.

Това заяви съпредседателят на ПП Кирил Петков от трибуната на НС.

“Нека опиша основните приоритети – земеделието и подпомагането на малките ферми в България трябва да стане национален приоритет.

Не е нормално да внасяме месо, домати и мляко. България има едни от най-плодородните земи в Европа.

Време е България да влезе в Шенген и мисля,че всички осъзнават колко пагубно е за страната ни да бъде отделена от Румъния.

Българските граждани не трябва да се чувстват като втора ръка европейци. Заслужаваме да се присъединим към шенгенството заедно с Румъния.

Европейските ни партньори трябва да ни имат доверие. Не само е време, а реално вече сме изостанали с приемането на законите по Плана за възстановяване и устойчивост. Време е да стане ясно, че всички са равни пред закона.

Трябва да приемем бюджет с 3% дефицит. Трябва ясно да отразява като приоритет повишаването на качеството на образованието, вдигане на заплатите на учителите и медицинските работници.

Всичко това може да бъде постигнато без да увеличаваме данъците, като спрем корупционните течове.

Защо е важно да не вдигаме данъците – защото приходната част на този бюджет зависи от успеха на компаниите.

Трябва да помогнем на бизнеса чрез намаляване на административните процедури и да създадем предвидима бизнес среда без корупция. Ще предложим законодателни инициативи”, каза още той.

“Време е и да поправим някои от грешките на миналия парламент. Още не мога да повярвам, че закона за домашното насилие не бе приет. Ние знаем, че всяка трета жена е тормозена. Нямаме право да мълчим повече.

Време е да придвижим обществото напред с ясна законодателна инициатива”, допълни Петков, което предизвика негативна реакция от депутатите в залата.

Това не спря пламенната реч на Петков и той продължи:

“Видяхме как страните, които приеха еврото не срещнаха по-високи цени. Валутният борд от години е предал възможността за суверенна парична политика без да имаме възможност да участваме в решенията, взето от Европа.

Влизането в Еврозоната ще ни донесе по-ниски лихви, по-добър надзор в банките. Няма да харчим милиарди в превалутиране и имаме шанс да бъдем част от взимане на решенията за нашата валута, а не да гледаме безучастно”.

Еврото е българска валута. В момента на всяка издадена банкнота след 2017 година пише “евро” на български. Тези думи на съпредседателят на ПП предизвикаха бурен смях в част от депутатите на “Възраждане”.

След Петков, Костадин Костадинов излезе на трибуната, за да изнесе своята реч пред депутатите.

Лидерът на партия “Възраждане” направи емоционално изявление.

“Обръщам се към своите сънародници, защото както винаги всички в тази зала трябва да бъдем българи.

Изминаха 10 дни, откакто изборите приключиха. Това време се оказа крайно недостатъчно за медийната вакханалия, разразила се след 2 април”, заяви Костадинов и обвини медиите, че се е разразила кампания срещу избирателите на “Възраждане”.

Тези българи, както и аз, искат само едно – да живеем в достойна българска държава. “Възраждане” е заплаха, но заплаха за предателите и чуждите агенти.

Как да наречем държава, която изнася златото, храната и националните си запаси, а внася боклук? Нарича се колония.

Ние българите вече се пробуждаме и тези, които ни люлеят в робската люлка, искат нас да ни няма. Но ние сме тук и ще ставаме все повече”, заяви той, поглеждайки остро към депутатите.

Костадинов заяви, че партията му има готовност да преговаря с всички останали, но по петте приоритета на “Възраждане”. Партията ще предложи и собствен бюджет.

“Колониалният режим колабира пред очите ни. Нанесохме му силен удар. Българите имаме реален шанс да редим правителство, без да очакваме одобрението на някое посолство.

Дори да не успеем сега, ще успеем следващия път. От името на 358 хиляди свободни българи съм тук, за да кажа, че ние вече няма да търпим.

Ще се научат, че българите можем да казваме “не”. След като се разпадна комунистическия режим, животът ми мина в 33-годишен разпад и деградация. Няма да позволим на тези ,които ограбиха миналото на родителите ни и настоящето на нашите поколения, да ограбят бъдещето на нашите деца.

Време е България да стане свободна и независима, време е да пишем историята на държавата си. Време е за “Възраждане”. Да живее България”, завърши Костадинов.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts