| | | |

Ужасът във Франция расте: Евакуираха и гарата Gare de Lyon в Париж, откриха

След Лувъра и двореца Версай днес беше евакуирана и гарата Gare de Lyon в Париж, след като беше открита бутилка с азотен оксид.

Полицията уточнява, че става въпрос за рутинна намеса при открито запалително вещество, съобщи вестник “Фигаро”.

По-рано днес дворецът Версай в Париж беше евакуиран заради бомбена заплаха, след като на сайта moncommissariat.fr беше получен анонимен сигнал, а замъкът ще бъде затворен до края на деня.

По-рано днес прочутият музей Лувър също беше затворен заради бомбена заплаха, съобщи френската телевизия BFM, позовавайки се на източници от полицията.

Около обяд се наложи посетителите да напуснат сградата. Информация за затварянето на Лувъра съобщи и ръководството на музея в платформата X.

“От съображения за сигурност Лувърът е затворен за днес. На посетителите, закупили билети, ще бъдат възстановени средствата”, казаха от Лувъра.

Франция повиши нивото на сигурност до най-високо ниво от петък вечерта след убийството на учителя Доминик Бернар, който беше намушкан до смърт от млад мъж пред гимназия в Арас. При този инцидент други трима души бяха тежко ранени, включително и нападателят.

Актът беше обявен за “тероризъм” във Франция и президентът Еманюел Макрон нареди мобилизирането на 7000 войници за увеличаване на патрулите за сигурност в страната. Всички те ще бъдат разположени в страната до понеделник вечерта, а при необходимост – и след този период, уточниха от Елисейския дворец.

Френският вътрешен министър Жералд Дарманен каза в петък, че атаката в Арас е свързана със събитията в Близкия изток, където Израел води военна офанзива срещу Хамас, палестинската въоръжена групировка, която извърши атаки срещу цивилни миналата събота.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts